Evenimente ITMC

        În cadrul Programului ITMC, un rol important îl joacă crearea rețelei sociale între tinerii participanți, precum și companii partenere. În timpul desfășurării ediției ITMC 2016, au fost organizate mai multe evenimente de networking care au permis participanților să cunoască cum lucrează în interior întreprinderile locale, să înțeleagă, cum trebuie să fie creat și gestionat un business, implementând în practică abilitățile și cunoștințele obținute în urma training-urilor de orientare și formare.

 

 


 

Eveniment de lansare a Programului ITMC 2016.

 

        Programului ITMC – Internship. Training. Mentoring. Coaching ediția 2016 și-a deschis ușile pentru evenimentul de lansare joi, 10 martie 2016, în Sala de Conferințe Courtyard, hotel Codru, unul din parteneri ai ITMC. La eveniment au participat fondatorii programului ITMC, Angela Gladei, Andrei Crigan şi Adrian Ciofu, reprezentanţi ai companiilor partenere şi potenţiali angajatori din sectorul public, traineri şi mentori, studenţi şi masteranzi în ultimul an de facultate, dar şi absolvenţi ai programului ITMC de anul trecut. Vezi  ai multe detalii despre evenimentul de lansare aici.

 

 

 


 

 

Vizite la companii.

 

        Vizitele de studiu în companiile Orange, Orbico și Efes au fost organizate în urma lansării programului ITMC, destinat absolvenților instituțiilor superioare, licență sau master, care doresc să se integreze în câmpul muncii din Moldova. Astfel, tinerii au beneficiat de ocazia de-a cunoaște experiența acestora pe piața locală și internațională, etapele de producere și manipulare a mărfurilor și funcționalitatea acestora în întregime. Vezi mai multe detalii despre vizitele efectuate aici.

 

 

 


 

Lansarea Capital+, Business Simulare.

 

        În cadrul programului a fost organizat un joc interactiv, Capital + , care s-a desfășurat pentru prima data în Moldova. La evenimentul de lansare au participat tinerii selectați în cadrul Programului ITMC, care fac stagii în diferite companii locale și internaționale. Acest joc interactiv  a permis participanților să învețe în practică cum se administrează un business în Moldova. Mai multe detalii despre lansarea jocului interactiv Capital+, găsești aici.

 

 

 

 

 


 

 Lansarea campaniei „Un dar, o bucurie, un viitor”.

 

        La finisarea programului participanții ediției ITMC 2016, au organizat training-uri de orientare profesională, precum și workshop-urile de confecționare a papioanelor, a bentițelor și a brățărilor pentru școala tip-internat din comuna Cărpineni, raionul Hîncești. Cei 59 de elevi au petrecut o zi învățând să coase papioane, să ansambleze machete ale dinozaurilor, în timp ce acumulau informații despre universitățile, colegiile și școlile profesionale din țară. Mai multe detalii despre lansarea campaniei Sharing is caring.

 

 


 

 

   Eveniment de absolvire a Programului ITMC 2016.

 

        Pe 31 mai s-a desfășurat festivitatea de absolvire a Programului ITMC 2016, ediţia de primăvară. La Program au fost înregistrate 270 de anchete, dintre care au fost selectaţi – 40 de tineri, 14 companii partenere. Programul a presupus 3 luni de training și 11 module de instruire. La final au ajuns 35 de tineri, 30 dintre care au primit oferte de angajare în câmpul muncii. Detalii despre Evenimentul de Absolvire, găsiți aici.