Evenimentul de lansare al Programului ITMC 2016, ediția de toamnă

 

 

Lansarea Programului ITMC 2016, ediția de toamnă - @bordăm, #escoperim, ©onectăm.

 

Fondatorii companiei „Business Development Capital” a avut deosebită plăcere să anunțe lansarea Programului ITMC – Internship, Training, Metoring, Coaching Programme – ediția de toamnă, 2016, care și-a deschis ușile pentru eveniment, luni, 17 octombrie 2016, la ora 18.30, în Sala de Conferințe, al Business Centrului „V-Continental”.

Programul își propune să abordeze obiective ambițioase, să descopere talente și soluții creative de angajare, și, în acest scop, să conecteze două comunități: a oamenilor de afaceri și a tinerilor dornici să se realizeze profesional.

La evenimentul de lansare s-au întrunit fondatorii programului: Angela Gladei, Adrian Ciofu, Ecaterina Coroli, absolvenții ediției de primăvară, precum și studenții selectați a diferitor instituții de învățământ superior.

Fondatorii programului au vorbit despre: cum a apărut programul ITMC, ce rezultate a înregistrat acesta în edițiile anterioare, care va fi programul de training-uri, și nu în ultimul rând le-au oferit sfaturi și recomandări pentru a obține maximum din acest program.

Anastasia Haraz, Cristina Mistreanu, Cristina Ermurachi și Alexandra Gîrleanu absolvenții ediției a II-a al Programului ITMC, și-au  împărtășit emoțiile și experiența acumulată în acest program, de asemenea le-au vorbit despre cum acest program a influențat la creșterea lor profesională și nu în ultimul rând a contribuit la majorarea rețelei de networking cu persoane remarcabile.

În cadrul Programului, participanții vor beneficia de experiențe inedite de învățare: stagii de practică în companii, 15 training-uri de dezvoltare personală și profesională, sesiuni de mentorat și coaching, evenimente de networking, vizite la companii și jocuri de business.

Astfel, tinerii vor avea oportunitatea de a-și dezvolta atât abilitățile de comunicare și negociere, cât și competențele de analiză și aptitudinile de muncă, pentru a contribui la prosperarea echipelor în care se vor integra.

Printre cei selectați se regăsesc persoane cu diferite specialități: finanțe, contabilitate, marketing, design și alte facultăți. BDC și-a propus să formeze grupe, în așa fel, încât interesele lor să coincidă, și ca ei să poată comunica și să împărtășească experiența personală.

Printre companiile care oferă susținere Programului și internship participanților ediției de toamnă se enumeră: V Continental, AEGIS, ASCENDIS, AFAM, Berd’s design, Orbico Moldova, MAIB, METRO, Itaxi, Linella, DHL, IData, Incasso, TLF, Media Security, Dimex, Efes, Vioser Consulting, Mobiasbanca, Microinvest.

 

În edițiile precedente ITMC au participat peste 60 studenți şi 20 angajatori. Stagiarii au participat la 12 training-uri ce au avut drept obiectiv îmbunătățirea abilităților și aptitudinilor de comunicare, analiză, negociere. Competențele dobândite de participanți în cadrul Programului au fost esențiale pentru încadrarea acestora în câmpul muncii. Drept urmare, 100% din stagiari au fost angajați în cadrul companiilor din țară. Toți participanții au fost încadrați în câmpul muncii, s-au implicat în activități de voluntariat, au decis să își continue studiile în scurt timp după finalizarea programului sau să-și deschidă propria afacere.

 

Autor al Programului ITMC este Compania ”Business Development Capital” SRL, fondată în august 2015 de către o echipă de tineri manageri, care au participat la Programul de Dezvoltare a Sectorului Privat în Suedia. BDC își propune să dezvolte întreprinderile din țară prin promovarea de management etic și a conceptului de responsabilitate social-corporativă.

 

 

 

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura